Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

ONLINE ZAHÁJENÍ BAZAAR FESTIVALU | KRISTINA NORMAN (EE): LIGHTER THAN WOMAN

Detaily
Datum: 20 října, 2020
Čas: 20.00
Místo: ONLINE
Druh události: Online záznam inscenace a následná diskuze online živě s tvůrci. Diskuzi moderuje Alice Koubová. Special guest: Petra Ezzeddine.
O akci
Lighter than Woman je poeticko-dokumentární inscenace o ženách, které udělaly velký krok do neznáma, doslova i v metafoře, o vzdorování gravitaci.

Kristina Norman představuje ukrajinské ženy, které odešly za prací do Itálie a staly se obětavými pečovatelkami starších žen, se kterými překonávají břemeno posledních let stejně tak jako tíhu doslovnou, když je mnohokrát denně zvedají a ukládají. Současně Norman sleduje jedinou italskou kosmonautku Samanthu Cristoforettiovou jako ženu, která obtíže života překonala prostě tak, že vyhledala stav beztíže. Performativní pojetí dokumentu kombinovaného s poetickými a tanečními prvky si pokládá otázky, jakou roli hraje práce pro dosažení šťastného života? Jak je možné překonávat gravitaci – i když nejste zrovna ve vesmíru, a kde bereme sílu, abychom se nerozpadali pod tíhou života?

 

EDIT: Záznam inscenace s českými titulky. Následuje živá diskuze s autorkou Kristinou Norman na téma Migrace péče

Diskuzi moderuje Alice Koubová (Filosofický ústav AV ČR), speciálním hostem bude odbornice na migraci pečovatelek a stárnutí v migraci, Petra Ezzeddine (Katedra sociální a kulturní antropologie Fakulty humanitních studií UK v Praze).

 

Autor a interpretace: Kristina Norman

Dramaturgie: Laur Kaunissaare

Fotografie a scéna: Erik Norkroos

Konzultace pro choreografii: Joanna Kalm, Karolin Poska

Hudba: Jēkabs Nīmanis

Světla: Oliver Kulpsoo

Ve spolupráci s: Isadora Angelini, Ivana Abbondanza, Halina Fomiceva, Liubov Sandulovych, Nataliya Sandu, Victoria Bilivska, Mariia Filonenko, Mayya Romashchenko, Rina Pancaldi

Poděkování: Piersandra Di Matteo, Cosetta Nicolini, Maria Rita Palumbo, Anna Tomesani, Mariya Fedoryshyn, Meelika Ebrok, Meelis Muhu

 

Představení je součástí projektu Create to Connect -> Create to Impact a je spolufinancováno z programu Evropské unie Kreativní Evropa. 

Partneři pro uvedení v Praze: Tanec Praha z.ú. / PONEC – divadlo pro tanec, Cultural Endowment of Estonia.

                 

Sdílení