Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

PŘEDSKOKANEM LETOŠNÍHO BAZAAR FESTIVALU BUDE SYMPOSIUM NINE LIVES OF THE “EASTERN” ARTIST

V Olomouci proběhne koncem února umělecké sympozium Nine Lives of the “eastern” Artist. Za jeho organizací stojí kolektiv Bazaar festivalu, jehož šestý ročník proběhne o měsíc později v Praze. Cílem symposia je diskutovat o současné podobě nezávislé divadelní a taneční scény Střední a východní Evropy, západním vlivu na uměleckou tvorbu, ale i společné rysy práce performerů, kurátorů, dramaturgů a dalších osobností nezávislé scény Slovenska, Maďarska, Polska, České republiky a okolních států.

“…Pojďme si místo toho, abychom se neustále soustředili na západoevropské umění, organizace, estetiku a západoevropské financování, darovat dva dny, abychom si připomněli, kdo jsme, co chceme, co potřebujeme a hlavně co máme společného s ostatními umělci a komunitami Střední a východní Evropy…”

Přednášky a panelové diskuse kurátorek, dramaturgů a kulturních manažerek také doplní provokativní lecture-performance. Účast potvrdili např. Piotr Gruszczyński, dramaturg Nowego Teatru a spolupracovník Krzysztofa Warlikowského, Joanna Leśnierowska, kurátorka programu polského tance ve Starém Pivovaru v Poznani, Sodja Lotker, bývalá umělecká ředitelka Pražského Quadriennale nebo Erik Sikora alias Džumelec, čerstvý držitel ceny Oskara Čepana.

Více informací o symposiu zde.

Post a Comment