Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

8. ročník Bazaar Festivalu má program

Letošním tématem divadelního a tanečního Bazaar Festivalu, který proběhne 24.–27. března v Praze, se nese téma MIGRACE (ptáků, máku a planktonu). Navazuje tak výrazně na předchozí ročník, se kterým ho spojuje téma ekologie a stavu naší planety. A zároveň jsme letos především v pohybu. Nejen tancem samotným, ale i v inspiraci, která hýbe umělci.

Ewan McLaren, umělecký ředitel festivalu, k tématu a programu dodává: “Lidé samozřejmě nejsou jedinými bytostmi, které migrují za viditelný horizont nebo z jedné zóny existence do druhé. Zatímco hemžící se mikroskopičtí tvorové plují mezi vrstvami každého středoevropského rybníka, zatímco “naši” ptáci létají na Blízký východ a do Afriky a neustále hledají podmínky, které potřebují k přežití, my se přímo podílíme (či dokonce vytváříme) rozsáhlé sítě, které v mohutných lodích v proudech oceánu a vzduchu přesouvají semena, plody a produkty přírody z jedné strany Země na druhou. Jak doufáme, tento program ukazuje, že tyto pohyby stojí za zmapování a jejich příběhy za vyprávění: tento rybník není tak klidný ani tak izolovaný, jak se zdá, a tyto řeky, pole, hory, lesy a obloha zde nekončí. Tak jako inovativní taneční a divadelní tvůrci migrují mezi zeměmi střední Evropy, tak jako festivaloví diváci migrují mezi našimi partnerskými místy v Praze, jako naše oči a vnímání migrují kolem zážitků z každého představení, pojďme také společně mapovat křehké choreografie našich životů vůbec.”

S přicházejícím jarem se probouzí příroda a po dvouleté pauze se probouzí také Bazaar Festival ve svém tradičním březnovém termínu. Pojďte 8. ročník festivalu rozhýbat a oslavit s námi!

Kompletní program a vstupenky naleznete ZDE.

Post a Comment