a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Ivo Dimchev (BG): I-Cure

Detaily
Datum: 16 března, 2019
Čas: 20:30
Místo: Studio ALTA U Výstaviště 21, 170 00, Praha
Druh události: Představení
Organised By: Live Performance Bazaar, z.s.
O akci

Ikonická postava evropské nezávislé scény – radikální bulharský choreograf, zpěvák a skladatel Ivo Dimchev se po 4 letech vrací do Prahy. Ve svém sólovém projektu I-Cure uzdraví nejen psychické a fyzické neduhy – léčí úplně všechno naráz! Tato terapie navíc zaručeně působí na každého diváka v hledišti, včetně jeho blízkých: stačí se jen správně naladit a chtít poslat zázračnou sílu I-Cure dál…

S odkazem na pochybné televizní show nachází Ivo Dimchev, usazený v uklidňujících kulisách palem a praskajícího krbu, zázračnou pozitivní energii v tanci, esoterice, duchovnu, masážích i sexu. Jeho „Velká Terapie“ se nese v ironickém duchu až do překvapivého zvratu s neúprosnou katarzí.

Proč ztrácet další hodinu svého života v divadle, abychom se cítili „kulturnější“, když ji můžeme využít k naprostému “uzdravení se”?

Text, hudba, choreografie: Ivo Dimchev
Produkce: Humarts Foundation (Sofia – BG)
Koprodukce: Impulstanz (Vienna – AT), Mousonturm (Frankfurt – DE), Theater Rotterdam – Schouwburg (Rotterdam – NL)

VSTUPENKY: plná cena 250 Kč | studenti 150 Kč

Ivo Dimchev (1976) je choreograf, výtvarník, zpěvák a skladatel, který pochází z Bulharska. Je autorem více než 30 produkcí, za které získal řadu mezinárodních ocenění v oblasti tance a činohry. Své dílo již představil po celé Evropě i v Jižní a Severní Americe.

Dimchev je pedagogem Národní divadelní akademie v Budapešti, Belgické královské taneční konzervatoře v Antverpách, Hochschule der Künste v Bernu, DanceWeb ve Vídni ad. Od října 2009, poté, co absolvoval své magisterské studium oboru divadla na akademii Dasarts v Amsterdamu, se přestěhoval do Bruselu. Zde provozuje divadelního prostor Volksroom, který každoročně dává prostor mladým mezinárodním umělcům. Od roku 2013 do roku 2017 měl Ivo Dimchev stálé angažmá v Kaaitheater v Bruselu.

Je zakladatelem a ředitelem Nadace Humarts v Bulharsku a každoročně pořádá národní soutěž současné choreografie. V roce 2014 otevřel v Sofii prostor nazvaný MOZEI, samostatné místo zaměřující se na současné umění a hudbu.

Sdílení