a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Bazaar Festival

Pátý ročník pražského divadelního a tanečního festivalu Bazaar uvede výrazná představení a ukázky z chystaných inscenací ze střední a východní Evropy, které letos poprvé doplní také umělci z Blízkého východu. Přehlídka progresivních a myšlenkově kontroverzních scénických prací a ukázek proběhne od 14. do 18. března 2019 v divadlech Alfred ve dvoře, Archa, Ponec a ve Studiu ALTA.

Bazaar Festival 2019 zahájí inscenace Grace mezinárodně uznávaného maďarského souboru Hodworks, který úplně poprvé vystoupí v Praze. Pod vedením výrazné choreografky Adrienn Hód společně vytvořili obřad bez pravidel, neodolatelnou zpověď čtyř nezvedených a nadmíru upřímných postav, které ukazují své nahé a surové osobní příběhy jako přesně vystavěné taneční situace. Festival uzavře představení Opojení a zlost německého souboru LIGNA, který v tomto interaktivním projektu divákům uštědří působivou lekci z dějin fašismu a autoritářských režimů. Protagonistou celé události je přitom publikum, které ovládá scénu. 

Na programu letošního Bazaar Festivalu je dále sólová performance libanonské tanečnice Khouloud Yassine Hrdinové. Představí se také dva projekty, které byly v minulých letech na festivalu uvedeny jako work-in-progress: PLI Viktora Černinského a Wonderful World mezinárodního uskupení Collective B. Jádrem festivalu bude opět Sobotní Bazaar – přehlídka právě vznikajících scénických a tanečních projektů. Sobotní večer ovládne excentrický performer a hudebník Ivo Dimchev s performance I-Cure. Po velkých ohlasech z minulého ročníku festival zopakuje čtyřdenní workshop Bushe Hartshorna nazvaný Poskytování a přijímání zpětné vazby, který je otevřen široké veřejnosti. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v síti GoOut.

Ewan McLaren - ředitel festivalu

„TEMATICKY SE BUDE LETOŠNÍ BAZAAR FESTIVAL VĚNOVAT HROZBÁM A NEZODPOVĚZENÝM OTÁZKÁM UVNITŘ ČLOVĚKA I VE SPOLEČNOSTI: OD POTLAČENÝCH VNITŘNÍCH POCITŮ AŽ K VELKÝM SPOLEČENSKÝM ZMĚNÁM OHROŽUJÍCÍM SVOBODU LIDÍ UVNITŘ I VNĚ EVROPSKÉHO REGIONU. LZE ZVRÁTIT CHOD DĚJIN A SPOLEČNOST LÉČIT? JSOU NĚKTERÉ HROZBY ZAKOŘENĚNÉ V KAŽDÉM Z NÁS? DIVÁCI SE MOHOU TĚŠIT NA PĚT INTENZIVNÍCH DNŮ PLNÝCH VYNALÉZAVÝCH I ODVÁŽNÝCH INSCENACÍ.“
Bazaar Bazaar
Hodworks: Grace

14. března 2019

Ponec - divadlo pro tanec

Khouloud Yassine: Hrdinové

14. března 2019

Alfred ve dvoře / Motus

Ligna: Opojení a zlost

17. a 18. března 2019

Divadlo Archa