Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

DR. MATTHIAS NUSS (DE): OBČANSKÁ VĚDA A BIODIVERZITA (PŘEDFESTIVALOVÝ WORKSHOP)

Detaily
Datum: 26 srpna, 2021
Čas: 10:00–12:00 a 22:00–23:59
Místo: 10:00 | Pražské kreativní centrum, 1. patro, sál René / 22:00 | sraz u kavárny AVU na Letné (společně se pokračuje do Stromovky)
Druh události: workshop v terénu
O akci

Intenzivní workshop a setkání s přírodou pro festivalové umělce i veřejnost vedené saským entomologem a výzkumníkem biologické rozmanitosti, Dr. Matthiasem Nussem. Praktický workshop se zaměřením na stav biodiverzity v přírodě ve střední Evropě a na občanskou vědu jako nástroj ke zlepšování vědecké gramotnosti, ekologického chování a komunitního začleňování laiků. Během tohoto teoretického i praktického workshopu Dr. Matthias Nuss zasvětí účastníky do své praxe. Budete moct pozorovat, jak se snižuje rozmanitost hmyzu v denních a nočních hodinách, i jakou roli má široká společnost, která po celá desetiletí zásobuje vědce potřebnými údaji o evropském hmyzu, ptácích a mnoha dalších živočiších. Seznámíte se rovněž s trendy ve výzkumu a nástrojích, které se k pozorování a vyhodnocení aplikují.

Nenechte si ujít tento jedinečný a neopakovatelný zážitek a autentické setkání s přírodou.

Workshop proběhne v angličtině.

Workshop se uskuteční za podpory Česko-německého fond budoucnosti.

Entomolog Dr. Matthias Nuss, vedoucí týmu Lepidoptera Senckenbergových přírodopisných sbírek v Drážďanech, je součástí mnoha národních i mezinárodních výzkumných projektů, věnuje se popularizaci vědy a také spolupráci s umělci. Je spoluzakladatelem pracovní skupiny Entomologie v NABU Saxony (Nature and Biodiversity Conservation Union). Je rovněž velkým stoupencem a zastáncem zemědělství bez pesticidů. Přispívá do Červeného seznamu ohrožených druhů a je držitelem stříbrného odznaku NABU za svou dobrovolnou činnost a oddanost společnosti a přírodě.

Foto: Eric Münch

Sdílení