Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Konečně v Praze! Jurišić – Mandić (SI): TOGETHER (OUTDOOR VERSION)

Detaily
Datum: 29 srpna, 2021
Čas: 17.00
Místo: PONEC, divadlo pro tanec
Druh události: šestihodinová výzva a divadelní událost
O akci
!! POZOR!! HLÁSÍME ZMĚNU MÍSTA UVEDENÍ. Protože to vypadá, že počasí nebude úplně k posezení na zahradě, přesouváme nedělní TOGETHER ze zahrady Studio ALTA do PONEC – divadlo pro tanec.

Together je vždy jiné a vždy bezprostředně reaguje na své okolí. Dlouho očekávané šestihodinové představení slovinského dua Jurišić – Mandić konečně živě v Praze, kde si vezme na paškál rozlehlou zahradu studia ALTA.   

Pro politiku nevyřešitelný problém, pro živé umění věčný ideál. Šestihodinová elektrizující výzva pokládá věčnou otázku, co to znamená být spolu – opravdu spolu? V inscenaci s neustále se měnícím soundtrackem a emocemi umělci do poslední kapky svých sil fyzicky improvizují na téma snad všech aspektů soužití a lásky, od vzniku ke krachu, k znovuobjevování a k hledání kompromisu. Together je riskantní, vtipné, násilné, přehnané i lidské, inteligentní a odvážné.

Přijďte zažít jednu z nejvýznamnějších divadelních událostí slovinské scény posledního desetiletí a staňte se svědky nekompromisního komentáře k tempu současného života, ve kterém se bytí stává otázkou výkonu a utápí se v neustálé medializaci všeho. Inscenace samou svou koncepcí usvědčuje, že „být spolu“ je nejistou investicí, kterou je stále obtížnější zaplatit.

Photo by Matija Lukić.

Představení obsahuje nahotu. Jazykově bezbariérové.

Představení trvá 6 hodin a odehrává se na zahradě studia ALTA. Během představení je možné se pohybovat, kdykoliv přicházet, odcházet i vracet se zpět.

!! V PŘÍPADĚ NEPŘÍZNĚ POČASÍ SE PŘEDSTAVENÍ ODEHRAJE V PONCI – DIVADLE PRO TANEC !!

Autor: Leja Jurisic & Marko Mandic

Ve spolupráci s: Bojan Jablanovec a Semira Osmanagić

Účinkují: Leja Jurišić a Marko Mandič

Texty živě: Semira Osmanagic

Technická režie: Matej Bobič

Producent: Žiga Predan

Produkce: Pekinpah & VIA NEGATIVA

Koprodukce: Kino Šiška

 

Partneři pro uvedení v Praze: Studio ALTA, Ministerstvo kultury Slovinské republiky 

Leja Jurisić je tanečnice, choreografka a absolventka práv. V mládí se profesionálně věnovala gymnastice, ve které se v roce 1991 stala jugoslávskou národní šampionkou. Jako představitelka mladší generace slovinských choreografů debutovala s kritiky uznávaným sólovým představením R’z’R (2005), později získala ve Slovinsku dvě prestižní ceny, její díla byla představena na řadě světových festivalů a přehlídek a v současnosti je její práce opakovaně oceňována ve Slovinsku i v zahraničí. Marko Mandić je jedním z nejvýznamnějších herců Slovinského národního divadla SNG Drama. Získal řadu národních a mezinárodních cen. Američtí kritici popsali jeho vystoupení v divadle La MaMa v New Yorku jako ohromující.

Sdílení