Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

ras Spielraum & Collective Waves (CZ/DE): UNDER THE SURFACE (WORK-IN-PROGRESS)

Detaily
Datum: 27 března, 2022
Čas: 20:00
Místo: Alfred ve dvoře
Druh události: Work in progress a diskuze s tvůrci
O akci

Uhelné doly představují jednu z nejtíživějších environmentalistických oblastí, a to nejen v současné době. Uhlí má za sebou drsnou historii katastrof a tragédií. Negativní důsledky těžby protkávají své cestičky přírodou i lidskými životy. Cílem projektu je především poukázat na konkrétní dopady v oblasti německého Gatzenu (blízko města Lipsko) a skrze ně otevřít jak lokální, tak globální dialog. Szymanski a kolektiv nám kladou nekompromisní otázky. Kdo z nás se skutečně zamýšlí nad tím, odkud pochází energetické zdroje, které minimálně v Evropském kontextu považujeme za samozřejmé? Jsme ochotni vzdát se civilizačních výhod ve prospěch naší planety? Geologické procesy i mocenské machinace se dějí nenápadně, na první pohled si jich nevšimneme, ale přesto se dějí. Under The Surface zve diváka do prostoru, kde lze navázat vztah a společně se pokoušet zahojit post-těžební syndrom. Živý performativní projekt stojí na organičnosti lidského těla, přírody a krajiny.

Po představení následuje diskuze s tvůrci.

Kolektiv tvůrců z velice rozmanitými zázemími vytváří diverzitu potřebnou k dialogu v širším kontextu. Spojuje je zájem o rytmické struktury, vizualitu, komunikaci  a dlouholetý zájem o sociální problematiku i přírodní procesy. Motorem ras Spielraum & Collective Waves jsou Kateřina Szymanski – performerka, tanečnice, vizuální umělkyně a Kristýna Svobodová – performerka, aktivistka, environmentalistka. Dále si k sobě tvůrkyně přizvaly Jana  Vorlíčka – performera a hudebníka a Nataschu Noack – performerku, tanečnici a hudebnici. 

Kolektiv: Kristýna Svobodová, Kateřina Szymanski, Jan Vorlíček, Natascha Noack

Délka: 50 min

Partner pro uvedení v rámci Bazaar Festivalu: ALFRED VE DVOŘE a Česko-německý fond budoucnosti.

Sdílení