Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Eva Hintermaier a Simon Kalus (DE): THE GARDEN

Detaily
Datum: 27 srpna, 2021
Čas: 10:00, 10.30, 11.00, 11:30, 12.00, 12:30 a 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, a 16:30 (kapacita 3 diváci/jedno uvedení)
Místo: Löwitův mlýn (U Českých loděnic 40, 180 00 Praha 8-Libeň)
Druh události: Participativní instalace/performance
O akci

Příroda jako spektákl, kuriozita, něco veskrze výjimečného. Zdánlivě netknutá, může bý divoká, nebezpečná, nespoutaná, ale i mocná a posvátná. 

Participativní instalace/performance The Garden zkoumá estetiku a struktury televizních dokumentů, kde je příroda vykreslena jako fantaskní protiklad světa lidí. Kanonizované dokumentární výjevy, objekty, zvuky a narativy  jsou transformovány a překombinovány do nových vztahů. Jde ale opravdu o dva oddělené světy?

Instalace/performance proběhne v anglickém jazyce.

Koncepce, produkce: Eva Hintermaier and Simon Kalus 

Koprodukce: LOFFT – DAS THEATER 

Financováno: Fonds Darstellende Künste aus Mitteln der Beauftragten der Bundesregierung für Kultur und Medien im Rahmen von NEUSTART KULTUR. 

Uvedení v Praze je podpořeno Česko-německým fondem budoucnosti, SE.S.TA a Goethe Institut.

Za podpory: Ballhaus Ost and Theaterhaus Hildesheim ve spolupráci s Bazaar Festivalem Praha.

 

Eva Hintermaier studovala na univerzitě v Hildesheimu. Ve své tvorbě se zaměřuje na témata (eko)feminisimu, zobrazení těla a vztahu člověka a přírody a tato témata většinou zpracovává formou divadelní performance či instalace. Pracuje s různými interdisciplinárními kolektivy – její práce s kolektivem Sanierte Altbauten byly uvedeny na mnoha evropských festivalech. 

Simon Kalus je spisovatel a lektor. Jeho tvorba osciluje na pomezí  zájmu o nelidské životní formy a kritiky antropocentrismu. Studoval literaturu, sociologii a filozofii ve Varšavě, Mnichově a Lipsku. Své práce vydává v literárních magazínech a spolupracuje na interdisciplinárních multimediálních performancích, výstavách a radioprojektech.

Sdílení