Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Vendula Tomšů a Ian Mikyska (CZ): PĚT KNIH

Detaily
Datum: 27 srpna, 2021
Čas: 13:00 anglická verze, 14:00 česká verze, 15:30 anglická verze, 16:30 česká verze, 18:00 anglická verze
Místo: Studio ALTA
Druh události: Divadelní seance pro 12 diváků
O akci

Pět knih, pět symbolů vědění. Atlas, nebo snad bible? Co znamená okamžik v životě člověka oproti časovému kolosu lidstva, planety, nebo dokonce celého vesmíru? Existuje něco jiného, než přítomný okamžik? Vendula Tomšů a Ian Mikyska za pomoci všeobjímajícího atmosferického zvuku, poezie a knih, jako archaických totemů vědění, prozkoumávají dimenze věčné a nekonečné přítomnosti. V intimním prostoru si společně kladou otázku, jaká je naše pozice vůči planetě, slunci, nebo vlastnímu dechu.

Délka: 30min 

Uvádíme vícekrát za sebou, vždy maximálně pro 12 diváků. Představení proběhne v českém, i anglickém jazyce, vždy v jedné z jazykových mutací.

Koncept: Vendula Tomšů, Ian Mikyska

Zvuková složka: Ian Mikyska

Výtvarná složka: Vendula Tomšů

Představení vzniklo za podpory KALD DAMU.

Představení je v roce 2021 součástí programu Nová krev na scéně organizace Nová síť.

Uvedení v AJ verze je podpořeno Bazaar Festivalem.

 

Vendula Tomšů po studiích japonské filologie na Univerzitě Palackého v Olomouci absolvovala studium scénografie na katedře Alternativního a loutkového divadla na DAMU. Pracovala na řadě inscenací, ve své autorské tvorbě se věnuje také intimnějším projektům pro menší počet diváků. Je spoluzakladatelkou skupiny 8lidí a spolku Zvěřinec, který se zabývá rozvojem kulturně komunitního života ve Zlínském kraji.

Ian Mikyska je skladatel, básník, režisér a překladatel. Studoval kompozici na londýnské Guildhall School of Music and Drama a režii alternativního divadla na DAMU. Spolupracuje s řadou divadel (Národní divadlo, Na zábradlí, Husa na provázku), pohybuje se také v galerijním prostředí jako spolupracovník výtvarných umělců i s vlastními projekty (instalace, video). Vydal např. knihu Partitury pro čtenáře (Psí víno 2016) nebo nejnověji album Strings Water Leaves Air (Ma Records 2021). Věnuje se také překladu současné české prózy a poezie do angličtiny. www.ianmikyska.com

Sdílení