Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

POCKETART (CZ): TREATMENT OF REMEMBERING (OUTDOOR VERSION)

Detaily
Datum: 30 srpna, 2021
Čas: 16.00
Místo: zahrada Studia ALTA
Druh události: taneční divadlo + diskuze s tvůrci
O akci

„Představte si, že dýcháte.“

Příroda je mrtvá a není cesty zpět. Vzpomínáš si, jaký to byl pocit, když jsme se mohli společně nadechnout? Když jsme mohli zabořit nohy do trávy? Když na nás dopadaly kapky deště? 

Tři performerky podstupují společně s diváky proceduru rozpomínání v čase, kdy člověkem vyčerpaná příroda již neexistuje. V uměle vytvořeném torzu světa nás nutí sáhnout si do nitra a zamyslet se nad naším vztahem k přírodě a životnímu prostředí. Minimalistická choreografie i scénografie vytváří bezčasí, které, doplněno komplexní a citlivou hudební kompozicí a intenzivními světelnými atmosférami podává hutnou výpověď o alarmujícím zániku. Expresivní a něžná apokalyptická vize jako meditativně pojatá společenská kritika, nebo jako návod při formování nové podoby světa.

Délka: 45 minut. Jazykově bezbariérové. Po představení diskuze s tvůrci.

Produkce: POCKetART z.s.

Koncept: Johana Pocková

Režie: Sabina Bočková, Johana Pocková

Tvorba, interpretace: Sabina Bočková, Johana Pocková, Inga Zotova-Mikshina / Barbora Rokoszová

Hudba: Lukáš Palán

Sound design: Jakub Štourač

Scénografie: Denisa Švachová

Světelný design: Michal Horáček

Dramaturgická konzultace: Petra Hauerová

Koprodukce: Ponec – divadlo pro tanec; Tanec Praha z. ú; GHMP – Bio Troja

Finančně podpořili: Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kultury ČR, Magistrát hl.m.Prahy

Podpořili: BAZAAR festival, REZI.DANCE Komařice, Moving Station Plzeň, Švestkový dvůr Malovice – divadlo CONTINUO

 

POCKetART z.s. je spolek čtyř choreografek a performerek, které se pohybují v oblasti současného tance a fyzického divadla. Hlavním znakem tvorby je akcent na současnou celospolečenskou angažovanost, ať už se věnují tématům globálního fatálního ohrožení životního prostředí, mediální manipulace, stresu v konkurenčním prostředí, nebo mezigeneračního náhledu na ženství. Své inscenace pravidelně prezentují v České republice i zahraničí. Zakladatelkou spolku je Johana Pocková. Ta se po svých studiích na taneční konzervatoři Duncan Centre v Praze, Peridance Capezio Centre v New Yorku a Salzburg Experimental Academy of Dance nyní věnuje autorské choreografické tvorbě a performance. V roce 2017 za svoji choreografii k představení  „VRAŽDA! Malá komiksová historie“ získala Cenu Jarmily Jeřábkové.

Sdílení