Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

LIVE PERFORMANCE BAZAAR RESIDENCIES | SOBOTNÍ BAZAAR | UKÁZKY PROJEKTŮ

Detaily
Datum: 25 března, 2023
Čas: 15:00–19:00
Místo: Alfred ve dvoře
Druh události: ukázky ze vznikajících projektů a diskuze s tvůrci
O akci

Sobotní Bazaar se stal tak neodmyslitelnou součástí programu, že se ho organizační tým snaží každým rokem více emancipovat a přetvářet na jakýsi festival ve festivalu, který se letos uskuteční 25. 3. v útrobách nezávislého divadla Alfred ve dvoře. Návštěvníci budou mít příležitost zhlédnout ukázky právě vznikajících děl tanečních i divadelních umělců a umělkyň působících ve střední Evropě. Jedná se o přímý a aktuální dialog s právě vznikajícím uměním, které se ještě s divákem v mnoha případech nesetkalo. I letos se bude jednat o široký záběr témat a přístupů dvou českých a dvou zahraničních tvůrčích uskupení. Provokativní, překvapivé a především neokoukané ukázky mohou diváci následně reflektovat v rámci podnětných moderovaných diskusí.

Na programu Sobotního Bazaaru:

  1. Karolin Poska & Co. (Sveta Grigorjeva, Maret Tamme a Shion Yokoo-Ruttas) / (EE): LUCKY CHARM
  2. Katharina Joy Book a Eszter Koncz (DE/HU/CZ): TORNADO WATCH
  3. Ludvík Píza a Zuzana Šklíbová (CZ): CHALUPÁŘKY / THE COTTAGE WOMEN
  4. Haibo Illés a Richárd Melykó (HU): BEHAVIOUR SET

Projekty se uskutečňují v rámci programu Live Performance Bazaar Residencies za finanční podpory Evropské unie a MKČR. Projekt Karolin Poska & Co. se tvoří za finanční podpory programu Culture Moves Europe.

Haibo Illés & Richárd Melykó rozvíjejí choreografickou instalaci provokativně vyvažující kontrolu a svobodu v maďarské kulturní existenci. Estonka Karolin Poska s tanečnicemi v představení zkoumá lidskou touhu kontrolovat své okolí. Studentky DAMU Katharina Joy Book a Eszter Koncz pokoušejí kontrolovat budoucí, fiktivní a nemožné počasí, zatímco se Ludvík Píza a Zuzana Šklíbová zabývají volnočasovou praxí chalupaření v dobách socialismu, kdy mnozí nacházeli útočiště před kontrolou právě na své chalupě.

Program Sobotního Bazaaru probíhá v angličtině.

 

                                   

Sdílení