a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Collective B: Wonderful World

Detaily
Datum: 15 března, 2019
Čas: 21:00
Místo: Studio ALTA U Výstaviště 21, 170 00, Praha 7
Druh události: Představení
Organised By: Live Performance Bazaar, z.s.
O akci

Collective B: Wonderful World (work-in-progress)
Hlavním výzkumným materiálem se pro Collective B staly různé aspekty násilí. Collective B především zábavná poloha prezentace násilných obrazů – scénická konfrontace potěšení a bolesti, při níž může divák zaujmout postoj pasivní distinkce, nebo naopak propadnout zaujatému voyerismu, úzkost či emocionální šok nelze vyloučit.

Prostředky současného tance, fyzického divadla a živé hudby spřádají obrazy masakru, jehož nositeli, a zároveň obětmi, jsou symbolické postavy Lásky a Míru. Paradox neúnavného boje proti násilí je komponován jako myšlenková hra a esteticky vypjatý obraz. Jazyk choreografie je přenesen ze světa grotesek, hororů, akčních filmů a vydestilován na základní symbolickou dřeň jak ve vizuálním, tak pohybovém ztvárnění.

Dílo bude mít premiéru únoru 2020 v WUK performing arts ve Vídni.

O souboru

Collective B je umělecký kolektiv, který byl založen ve Vídni. Stojí za ním nově se etablující umělci a kulturní manažeři: Alja Ferjan (Slovinsko), Elsa Mourlam (Francie) a Sonia Borkowicz (Polsko).

Collective B je známý svým propojováním rozličných uměleckých disciplín, především současného tance, ale také současné hudby, divadla, výtvarného umění, kinematografie a literatury.

Sdružuje odlišné kulturní zdroje, spolupracuje s řadou umělců, mezinárodních kulturních a vzdělávacích institucí a také s místními komunitami. Collective B dává vzniknout atypickým a autentickým dílům, které představují v rámci divadelních festivalů po celém světě.

Hlavním cílem všech jejich děl je touha po spokojeném vzájemné soužití, proto se každé představení Collective B zakládá na racionálním a do detail rozpracovaném uměleckém výzkumu, který je založen na kritickém přemýšlení nad problémy lidstva. Základním stavebním kamenem jejich práce je dopad na sociální reflexi, která zdůrazňuje význam, hodnotu a dopad umění.

VSTUPENKY 100 Kč

Koncept a choreografie: Elsa Mourlam

Performeři: Sonia Borkowicz & Elsa Mourlam

Hudba: Tomáš Novák

Živá hudba: Christopher Haritzer, Tomáš Novák, Florian Strober

Světelný design: Yoan Mourlam

Asistence: Alja Ferjan

Make up artist: Barbora Mlezivová

Podpora: Bazaar Festival, Studio Alta, WUK performing arts Vienna, Austrian Cultural Forum Warsaw, Dance On Tour Vienna, Art Stations Foundation by Grażyna Kulczyk Poznań, Pawilon Poznań, Lovayoga Poznań, AKC Attack ! Zagreb, Anton Bruckner Universität Linz, Echo Echo Dance Theater Londonderry, De Figuranten Menen, Clipa Theater Tel Aviv

Poděkování:  

Angela Vadori and Kira Koplin, SE.S.TA coaching residencies for choreographers Prague, IG Freie Theater Vienna, Redsapata Linz
Warsaw Dance Days Festival Warsaw, Faki Festival Zagreb , Lange Nacht Der Bühnen Festival Linz, Studio Teatrgaleria Warsaw

 

Sdílení