a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Viktor Černický (CZ): PLI

Detaily
Datum: 15 března, 2019
Čas: 19:00
Místo: PONEC - divadlo pro tanec Husitská 24A | 899, 130 00 Praha 3
Organised By: Live Performance Bazaar, z.s.
O akci

22 konferenčních židlí a jasně vymezený prostor.
PLI je nový projekt Viktora Černického na pomezí instalace, performance, tance a cirkusu, ve kterém se jediný aktér po vzoru barokního filozofa G. W. Leibnize naplno vrhá do schizofrenní rekonstrukce světa. Barokní robustnost je nahrazena prostorovou skromností a těžkopádné narůstání motivů kompenzuje materiální minimalismus.
Architektura prostoru nebo dizajn našeho myšlení – PLI je fyzickou reflexí, která konfrontuje křehkou stabilitu těchto struktur s neproměnnou dynamikou člověka. V minulém roce se projekt PLI objevil mezi work-in-progress ukázkami na Sobotním Bazaaru a letos představí svou výslednou podobu.

VSTUPENKY: plná cena 200 Kč | studenti 100 Kč

Koncept, choreografie, performance: Viktor Černický
Scénografie: Drahomír Stulír
Lighting design : Zuzana Režná
Dramaturgie : Lukáš Karásek

Délka: 40 minut

Představení vzniká v spolupráci s: PONEC – Divadlo pro tanec, BuranTeatr Brno, CNK Záhrada v Banské Bystrici (SK), Stanica Žilina-Zariečie (SK), Théâtre De L’arsenal ve Val-de-Reuil (FR), CIRQUEON Praha, Divadlo Alfréd ve dvoře, Studio Alta a Festival Bazaar, Divadlo Pôtoň (SK), Festival Kiosk (SK), Operaestate Bassano del Grappa (IT).

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Statutárního města Brna.

Sdílení