a

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vistraxiti rtssa periculiser ex, nihil lab teger enim nequm lutpatetendis in mei meis an pericula.

Instagram

Follow Us

Ligna (DE/BG): Opojení a zlost

Detaily
Datum: 17 března, 2019
Čas: 20:00
Místo: Divadlo Archa, Na Poříčí 26, 110 00 Praha 1
Druh události: Představení
O akci

Opojení a zlost: Studie autoritářské osobnosti

Multimediální představení Opojení a zlost je působivou zvukovou procházkou dějinami autoritářských režimů. Proč ztrácí demokracie na popularitě? Proč jsou autoritářskérežimy tak lákavým řešením v období krize? Tyto a další otázky zkoumá oceňovaná německá divadelní skupina LIGNA spolu s bulharskými umělci Stephanem A. Shtereffem a Emilianem Gatsovem. Projekt se představí v rámci festivalu Bazaar v neděli 17. a v pondělí 18. března v divadle Archa. 

Zvuková stopa je k dispozici v češtině, angličtině nebo němčině.
Na představení navazuje moderovaná debata ve spolupráci s Českým rozhlasem Vltava.

O souboru

Skupina LIGNA, která získala Cenu George Taboriho, cenu udělovanou nezávislým divadlům, se dlouhodobě zaměřuje na analýzu mechanismů a dynamiky chování skupin a masových hnutí s cílem zjistit, co těmito skupinami hýbe, co je kontroluje, a co na druhou stranu tato hnutí ovlivňují, mění a ničí. Chce zjistit jaké zážitky, jakou zkušenost svým členům nabízejí. Čeští diváci se s jejich prací skupiny LIGNA mohli setkat například v roce 2014, kdy se svou performance The Secret Radio pozvali diváky do nákupního centra, kde se stali tajnými agenty rozkrývajícími podstatu tajných bezpečnostních agentur.

VSTUPENKY: plná cena 290 Kč | studenti 190 Kč

17. března 2019 od 20:00, Divadlo Archa
18. března 2019 od 10.00, Divadlo Archa (zadáno pro školy)
Cena je 90 Kč na žáka, pedagogický doprovod je zdarma a rezervace na [email protected].
18. března 2019 od 20.00, Divadlo Archa

Ve spolupráci s Českým rozhlasem Vltava na představení navazuje moderovaná debata (moderují Kateřina Rathouská a Veronika Štefanová (Český rozhlas Vltava)
Hosté: poslanec a historik Pavel Žáček, český politický komentátor Bohumil Pečinka a.j.
Koncepce, text, režie, produkce: LIGNA – Ole Frahm, Michael Hueners, Torsten Michaelsen
Koncepce, režie, produkce: Stephan A. Shtereff
Hudba: Emilian Gatsov
Český překlad: Yvona Vašíčková
Doba trvání: 84 min + debata s diváky

Podpořeno: Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst, Kulturamt Frankfurt am Main, Künstlerhaus Mousonturm, Frankfurt, Nationales Performance Netz, Robert Bosch Stiftung / Internationales Theaterinstitut as part of the “Szenenwechsel”-Programme, Goethe-institut  Bulgaria, Ministry of Culture, Bulgaria
Českou verzi podpořili: Goethe-Institut Česká republika, Česko-německý fond budoucnosti.

Uvedení v Praze je podpořeno Institutem umění – Divadelním ústavem a projektem Create to Connect -> Create to Impact (Spolufinancováno z programu Evropské unie Kreativní Evropa).

LIGNA – Rausch und Zorn from Anton Koch on Vimeo.

Sdílení